perjantai 1. kesäkuuta 2012

Lypsy-reliefi

Muotoilija Lauri Saarinen suunnitteli ja toteutti vuonna 1983 Lypsy-nimisen reliefin. Sen materiaali on ilmeisesti lyijy tai kirjasinmetalli, ja kyseessä saattaa olla ainutkertainen kappale. Esineen valmistuspaikasta ei ole tietoa, mutta mahdollisesti se on Karkkila, ehkäpä Högforsin tehdas, sillä siellä on valmistettu muitakin Saarisen muotoilemia töitä, kuuluisimpana ehkä 1982 valmistunut Karkkilan kauppalan 150-vuotista taivalta juhlistanut juhlavalu.

Taulun aihe sopii mainiosti alkaneen kesän alkumetreille, varsinkin tänä vuonna, kun sanomalehdistä on saanut lukea, että lypsykarjaa on päästetty laitumille vapaammin kuin mihin ne viime vuosina on totutettu.Karkkilan ruukkimuseo Senkka juhlistaa Helsingin designvuotta tällä kuukauden museoesineellä sekä kahdella näyttelyllä. Suomen Valimomuseossa on avattu suomalaisista talousvaluista kertova näyttely nimeltä Enkeleitä, jättiläisiä ja kruunupäitä. Toisena näyttelynä Valimomuseossa on Elämä pronssiin, jossa esitellään uusia, lähinnä pronssista valettuja, uniikkeja taideteoksia. Molemmat näyttelyt ovat syksyyn saakka auki. Lisätietoja näyttelyistä on museon sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tiedätkö esineistä enemmän? Herättääkö aihe muistoja? Luitko aiheeseen liittyvän kirjan, jota haluaisit suositella? Voit kommentoida halutessasi myös nimettömänä.